Home Vereniging Activiteiten Natuurgebieden Natuur Fotoalbum

  • Boomplantactie
  • Velduil in de Uitkerkse Polder
  • Natuurpuntreis Eastbourne: Seven Sisters
  • Natuurpuntreis Kinderdijk
Op zoek naar de Paashaas
(1 april 2013)terug naar Verslagen - Activiteiten

Op zoek naar de Paashaas Vol verwachting vertrokken Anna Lina (4jaar) en oma naar Heist-op-den-Berg.

Het wordt een verrassingsdag had ik (oma), haar verteld.

Toen we aan het lokaal van Natuurpunt aankwamen stonden er reeds 2 paardenkoetsen ons op te wachten. Vlug nog even naar binnen, je naam laten registreren en ja hoor, met twee volgeladen huifkarren vertrokken Anna Lina, Vince, Senne en nog veel andere kinderen naar het reservaat van natuurpunt. Mama's en papa's, oma's en opa's mochten achter de karren wandelen en af en toe joggen, wat die snuiters in de huifkarren geweldig vonden! Na 10 minuten werd er halt gehouden en werden de lieve kindjes uit de koetsen gezet en kon de verrassingstocht beginnen!

Bij de eerste halte werd er op een leuke manier besproken welke speciale dag het was, ja fopkesdag en de lieve mijnheer had een grote vis in karton bij en spoorde de kinderen aan om thuis een vis te maken en grapjes uit te halen. We wandelden verder en kregen uitleg over de verschillen tussen een haas en een konijn. De kinderen stonden geboeid te luisteren en kregen allen een worteltje mee dat ze ofwel mochten opeten of bewaren tot ze de Paashaas gevonden hadden.

Op de volgende post stonden potten met bloemenzaadjes en werd er verteld waar de naam zonnebloem vandaan komt. Elk kindje mocht 20 zonnebloempitten tellen en meenemen om thuis in potjes te planten.

Even verder een groot spinnenweb, daar moesten ze doorkruipen om vliegjes te vangen.

Bij de volgende opdracht mochten de snuiters van natuurmateriaal gezichtjes vormen die nadien gefotografeerd werden om op de website te zetten.

Ook nestkastjes voor oorwormen werden er geknutseld in de vorm van een Paasklok.

Dan konden ze zich ook uitleven op een kort knuppelpad met op het einde een soort schommel.

Als kers op de taart vonden we met zijn allen de Paashaas die voor elk kind een zakje lekkere Paaseitjes bij had. Wie nog een worteltje bij had, trakteerde de Paashaas met een wortel.

De huifkarren stonden de kinderen al op te wachten aan het Chirolokaal en op een drafje waren we weer bij ons vertrekpunt.

Binnen mocht, wie er zin in had, nog een paasmandje knutselen en versieren.

Bedankt lieve mensen voor deze leuke geslaagde ochtend, bedankt aan alle vrijwilligers, een initiatief om nog te herhalen!

Oma Goris


Boswezen Boswezen Boswezen

PS: voor de boswezens, mail en vermeld naam van kind. De foto wordt dan opgestuurd.

Foto's van deze dag kan je hier bekijken: fotoalbum "Op zoek naar de Paashaas".
© Natuurpunt Heist-op-den-Berg   -