Home Vereniging Activiteiten Natuurgebieden Natuur Fotoalbum

  • Boomplantactie
  • Velduil in de Uitkerkse Polder
  • Natuurpuntreis Eastbourne: Seven Sisters
  • Natuurpuntreis Kinderdijk
Kerstwandeling
(26 december 2014)terug naar Verslagen - Activiteiten

Geen sneeuw dit jaar op de kerstwandeling, die kwam er pas 's nachts. Maar daar hadden we op onze kerstwandeling geen boodschap aan.

De 41 wandelaars, verdeeld over twee groepen lieten het niet aan hun hart komen. Het was droog en niet al te koud, maar wel drassig.

De natuur leek al wel voorbereid op het komende sneeuwoffensief want het was verbazend rustig. Er werden 25 vogelsoorten geteld, maar dit lijstje bleef beperkt tot de dagdagelijkse soorten die we normaal aantreffen in deze periode van het jaar. Op de voorbereidende wandeling van één van de gidsen in de voormiddag was er wel een grote V-vlucht van 90 kolganzen over getrokken.

Opvallend was wel dat de Netedijken vol molshopen lagen. Deze blinde gravers hadden de hoger gelegen dijken opgezocht om de natte weilanden te ontvluchten.

Aan de kinderboerderij in het Averechtenbos werd de traditionele jenever- en chocomelk-stop gehouden. De wandeling terug door het Averechtenbos ging dan weer in strakke pas. Het werd al stilaan donker en er stond nog gluhwein en cake te wachten als beloning voor deze fikse wandeltocht.

Kerstwandeling 2014

© Natuurpunt Heist-op-den-Berg   -