Home Vereniging Activiteiten Natuurgebieden Natuur Fotoalbum

  • Averbode bos
Eigen wandelingen


terug naar Activiteiten - Wandelen

Wandelfolder over Pinzielekepad en Molenbeekpad

Al een tijdje kan je in Heist de mooiste plekjes langs de Nete verkennen met twee wandelingen van Natuurpunt vzw. Onze vereniging en haar vrijwilligers leveren een bijdrage tot het behoud van de natuur- en landschapswaarden in de vallei van de Grote Nete. Om meer mensen met de prachtige Netevallei te laten kennismaken, werden het Pinzielekepad en het Molenbeekpad bewegwijzerd.

Het Pinzielekepad, met vertrek aan de kerk van Hallaar, werd tijdens Open Monumentendag in september 2004 ingewandeld. Het pad volgt het oude traject naar de vroegere veerpont aan Pinzieleke, waar ook een herberg stond. Via veldwegen tussen graasweiden en bomenrijen bereik je de kronkelende Netedijken. Hier krijg je op diverse plaatsen een prachtig landschapsbeeld op de Heistse berg met zijn 3 torens.

Het Molenbeekpad, met vertrek aan Pallieterhoeve in Booischot, is bewegwijzerd sinds de Dag van het Park in mei 2005. In de onmiddellijke omgeving vind je 3 geklasseerde monumenten. Het kasteel Hof ter Laken, waar je tijdens de wandeling een mooi zicht op hebt. Net over de Nete liggen de mijlpaal 'het Toreke' en hoeve 'het Bergske', gekend als locatie voor de film Pallieter. Het wandelpad vertrekt over de Netedijk, langs het bosrijke kasteelpark, door weidelandschappen en bloemrijke beemden.

Ondertussen verkenden vele wandelaars deze twee prachtige wandelingen die bijna uitsluitend langs onverharde veldwegen lopen. De vraag naar folders over deze wandelingen werd dan ook steeds groter.

Natuurpunt Heist-op-den-Berg en de gemeentelijke dienst Toerisme van Heist-op-den-Berg sloegen dan ook de handen in elkaar. Deze wandelfolders zijn gratis te verkrijgen bij de Dienst Toerisme of in het lokaal van Natuurpunt te Hallaar.
Je kan ze ook hieronder downloaden.

  • Download de wandelfolder van het Pinzielekepad hier ... download
  • Download de wandelfolder van het Molenbeekpad hier ... download
© Natuurpunt Heist-op-den-Berg   -