Home Vereniging Activiteiten Natuurgebieden Natuur Fotoalbum

Cursus: vogels in de tuin

Vrouwtje huismus Heb je altijd al willen weten welke vogels er in je tuin zitten, dan heb je nu de kans om daar wat aan te doen. Vogels kijken is populair. Toch hebben mensen het dikwijls moeilijk om algemene tuinvogels van elkaar te onderscheiden. Daar wil deze cursus wat aan verhelpen. Voor beginnende vogelkijkers is het belangrijk om een goede basis te krijgen van een ervaren natuurgids. Zo kan je snel de kenmerken, de roep en de zang van de meest voorkomende tuinvogels leren. Misschien krijg je dan ook het virus te pakken waarmee zoveel vogelkijkers zijn besmet.

Vogels spotten. Duizenden mensen doen het. Natuurpunt Heist-op-den-Berg organiseert deze cursus om je de vogels in je tuin en ruimere omgeving te leren ontdekken.

De cursus bestaat uit twee theorielessen en twee praktijk uitstappen. Kenmerken, gedrag, roep, zang en nog tal van weetjes over de meest voorkomende vogels in de tuin en in de tweede praktijk uitstap, ook wat verder weg, krijgen alle aandacht. Na deze cursus zal je versteld staan hoe snel je tal van vogels zal herkennen.

Wil je ook op ontdekking naar de vogels in je tuin? Dan is deze cursus op maat voor jou gemaakt.Lesgever:     Koen Leysen
Prijs:     Leden: 12,00 euro
Niet-leden: 15,00 euro
 
Inschrijving:     Paul Anthonis
GSM: 0497-53 37 11
Mail:
12 en 26 maart 2018:     Theorie
 
Wanneer:     19u30
Waar:     Natuurpuntlokaal, Leopoldlei 81, 2220 Hallaar

8 april 2018:     Praktijk 1
 
Wanneer:     bijeenkomst 08u00
Waar:     Natuurpuntlokaal, Leopoldlei 81, Hallaar
Extra info:     Gids: Stefan Janssens

29 april 2018:     Praktijk 2
 
Wanneer:     bijeenkomst 06u00
Waar:     Netebrug Lodijk Herentalsesteenweg, Heist-op-den-Berg
Extra info:     Gids: Stefan Janssens
Praktijk 2 gaat door samen met de vroegochtend-wandeling van Natuurpunt Heist. Aansluitend is een lekker ontbijt mogelijk. (Ontbijt is niet verplicht, kostprijs ontbijt is 10)
© Natuurpunt Heist-op-den-Berg   -